Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ - ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο συντονιστής του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου, Βασίλης Τακτικός είναι ο δημιουργός και εκφραστής του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου.
Ένα δίκτυο Συλλόγων που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Μία πλειάδα ομάδων στο διαδύκτιο λειτουργούν σε άμεση συνοχή με το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο, οπως οι:
Κοινωνικές Συμπράξεις, Καλές Πρακτικές, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Τοπικά Δικτυα Συλλόγων λειτουργούν μέσα απο ένα ενιαίο σύστημα των social media και της Δημοσιογραφίας Πολιτών.
Ο εμπνευστής κ. Βασίλης Τακτικός είναι ταυτόχρονα ο προγραμματιστής και ο σύμβουλος στις αναπτύξεις τους με επιχειρηματικά σχέδια στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας.
Συνεπής με τις ιδέες απο τότε που ήταν δραστήριο μέλος της Νεολαίας...
Ασχολείται με την οριζόντια επικοινωνία και τον κοινοτισμό σαν δημοσιογράφος, ποτέ δεν εγκατέλειψε αυτές τις ιδέες και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει γράψει άπειρα άρθρα για την Κοινωνική Οικονομία, τον Εθελοντισμό και την Αυτοοργάνωση των Πολιτών.
Μελετητής του Κορνήλιου Καστοριάδη και των Θεωρητικών Επιστημών της Επικοινωνίας έχει εκλαικεύσει σχετικές έννοιες και τις εφαρμοζει στην πράξη.
Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό που ενας ανθρωπος το 1984, οραματίσθηκε, έμελε μέχρι σήμερα, 28 χρόνια μετά, να σημαδεύει τη ζωή,την καθημερινότητα, την ιδεολογία, τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής χιλιάδων ανθρώπων;
Κι όμως, αυτό που οραματίσθηκε και δημιούργησε ήταν τόσο ειλικρινές, τόσο ζωντανό, τόσο δυνατό και ξεκάθαρο, που 26 ολόκληρα χρόνια άντεξε και αντέχει, ενέπνευσε και εμπνέει, συγκίνησε και συγκινεί...

Με την ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα δικτύωσης και συνεργασίαςγεννήθηκε κι απλώνεται σ' όλη την χώρα.
Ένα νέο μήνυμα που συνδέεται με το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας οριζόντιας επικοινωνίας, με κινητήρια δύναμη τους ενεργούς πολίτες και τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας ένα κοινό όραμα.
Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά όλης της χώρας, συλλογικές οργανώσεις συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και ανατρέπουν την αρνητική παράδοση που θέλει όλο αυτό το χώρο κατακερματισμένο και εξαρτημένο από το σύστημα νομής της εξουσίας...

Είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά τον κύριο Τακτικό και να συνομιλήσω για αρκετη ώρα μαζί του.
Θα ήθελα να μοιραστω τις εντυπώσεις μου για αυτόν τον άνθρωπο:
θα χρησιμοποιήσω μια γλώσσα λιτή, σχεδόν δωρική, με κάποιες σκόρπιες λέξεις...
Ένας πολυταξιδευτής, που έχει το βλέμμα στραμμένο στο κόσμο. Βαθιά ιδεολόγος, οραματιστής, αγωνιστής, ρομαντικός, μα και μαχητικός.
Είναι ένας αυτοβιογραφικός ποιητής και μέσα από την ποίησή του περνά όλη η ζωή του και εκτίθεται μπροστά μας...
Ένας άνθρωπος με ξεκάθαρη ιδεολογική προσέγγιση της κοινωνίας.
Ένας τεχνοκράτης,ο οποίος μπορεί να βλέπει τα πράγματα ως έχουν, να μην υποδουλώνεται στη γνώση, στον ξύλινο πολιτικό λόγο, την προπαγάνδα, αλλά να στηρίζεται στην επιστήμη, Θετική ή Θεωρητική, και να αναζητά το εφικτό.

Θα μπορουσα με 2 λεξεις να τον χαρακτηρίσω ως Κοινωνικό Ακτιβιστή μιας κοινωνικής – πολιτικής φιλοσοφίας.
Ο κ. Τακτικός εχει γενικά μια ρεαλιστική σκέψη και προσφερει στον εθελοντισμό.
Δηλώνει χαρακτηριστικά όχι τόσο τη θεωρητική του αντίληψη περί του κόσμου γύρω του, όσο η θέλησή του να τον διαμορφώσει ανάλογα με τις επιθυμίες του «επί τω βέλτιστω», με την ανάλογη δράση του...
Η ρεαλιστική αυτή αντίληψη του κ. Τακτικού είναι γεγονός που παρέχει μία κάποια αλήθεια και αυτός είναι ο λόγος που συνοδεύεται σχεδόν πάντα με μια εσωτερική ηθική παρόρμηση εθελοντισμού για εφαρμογή με ανάλογες πράξεις (δράσεις).
Μέχρι σήμερα οι δράσεις του κ. Τακτικού μέσω του Παρατηρητηρίου Ο.Κ.Π αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη προστασία του περιβάλλοντος, της εργασίας, της μόρφωσης κ.λπ. που παρουσιάζονται με διάφορες μορφές δράσης, όπως υπαίθριες συναυλίες, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου